Jag behövde visst bara träffa rätt kvinna

I förrgår var jag ju på intervju för en pedagogtjänst på förskoleförvaltningen här i Malmö då de behöver personal till förskolorna, Det finns inte tillräckligt med förskollärare i Malmö. Tror det saknas 1000 förskollärare på förskolorna idag vilket är galet mycket. Detta innebär att förskolorna anställer pedagoger det vill säga de som läst 120 hp med en pedagogisk inriktning.
Vi pratade och de fick se mina betyg var av chefen sa rakt av: “Jag kommer inte anställa dig, Vi behöver pedagoger och du är nästan klar förskollärare.
Men jag har märkt nu under tiden vi har pratat att du behöver extra stöd för att bli klar med din utbildning. På en av mina förskolor så finns det en förste förskollärare som även är specialpedagog som kan hjälpa dig att nå målen så du blir klar. Fundera på det och kontakta skolan och du får mitt kort om du vill ha den hjälpen”

Jag kan ju säga att jag blev ganska paff för hon var rakt på sak. Men hon hade ju rätt också. Jag är nästan klar förskollärare har två praktiker kvar och examensarbetet som ska in på måndag. Förskolorna behöver inte en halv förskollärare utan en hel.
Så  när jag kom hem satte jag mig ner och skrev ett mejl till min lärare och förklarade min situation och igår fick jag svar från henne där hon svarade att hon ska ta kontakt med prefekten nästa vecka när hon kommer tillbaka efter semestern och jag kommer då bli kallad till ett möte där vi ska diskutera huruvida vi ska gå vidare med detta.
Jag har åter igen satt bollen i rullning att äntligen bli klar med min utbildning så att jag faktiskt blir förskollärare. Vi får se hur det går med detta men jag kommer att hålla er uppdaterade och jag är så taggad.

Tänk att jag bara behövde träffa rätt förskolechef som kan ge mig det stödet att kunna uppnå mina mål…det där första målet som jag inte uppfyllde i vintras då jag först blev Godkänd och sen blev underkänd för att en förskolechef tyckte att jag inte var anställbar. Och det visste hon för att hon var min handledare? Nej men det var hennes åsikt och det gick inte för sig att godkänna detta inte.
Man kan ju säga att jag blev ganska lack men det satte inte stopp för resten av min utbildning. Eftersom jag är klar med det mesta och har opponeringen kvar samt två praktiker så stängde de inte dörren för mig. Jag skulle fortfarande ha chansen att få läsa klart utbildningen. Men om två år sa dem så jag fick jobba lite och få mer kött på benen.
Jo men nu har jag jobbat, sökt jobb så nu är jag redo för slutspurten och jag börjar bli taggad för detta. för nu ska jag minsann uppfylla det första målet som fällde mig sist.

På tisdag är det dags för ytterligare en intervju på en förskola med kristen grundsyn. Det är som barnskötare visserligen men vi får se hur det går med den intervjun. Jag vill ju ha jobbet i Lund men jag vill även göra mina två sista VFUer innan året är slut men även jobba så jag slipper ta CSN.
Det börjar bli en hel enda soppa det här nu tycker jag. Menar liksom att om jag börjar jobba så får jag försöka se till att skolan går med på att e mig praktikerna på mitt arbete för det får de som läser flexibelt göra.
Vi får dock se hur det blir när det väl kommer till kritan. Först ska examensarbetet in på måndag och sen så är det dags för opponeringen i slutet av månaden sen tar vi tag i VFUn när vi kommit fram till när och hur vi går vidare.

På återseende Ci vediamo ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.