Plötsligt händer det ?

I många år har jag haft väldiga problem med läggning av Izabella. Vi har kämpat från det hon var bebis att somna och vissa dagar har jag suttit hos henne i flera timmar för att hon ska somna och detta har pågått fram till förra söndagen. Jag har många gånger brutit ihop för att hon bara tramsat. Det har varit en arg mamma och vissa kvällar var jag tvungen att lägga mig själv för att hon skulle somna och även då blev det trams med henne.
Jag vet inte varför det har varit så och även nu när hon snart är 8 år. Kanske har med området att göra, störningar från andra lägenheter. Jag vet inte.
Hon har länge sovit bredvid mig i vår säng även nu som åttaåring men nu har hon äntligen börjat sova  sin egen säng Hon somnar i vår men jag brukar ta över henne i hennes innan jag lägger mig..
Men nu är det alltså slut med att sitta hos henne tills hon somnat och ha henne hos oss under natten. (Vi bor i en trea så vi delar just nu rum med Izabella men ska när vi får råd köpa en ny soffa så vi flyttar ut till vardagsrummet och då får hon ett eget rum).

I måndags efter hon hade varit i skolan och vi skulle handla berättade hon för mig att hennes fröken hade sagt till henne att hon skulle låta mig läsa en bok först och sen skulle Izabella själv läsa en bok innan hon somnade. Och fröken sa även att vi skulle flytta klockan från 20.00 till 20.30 istället och så skulle hon sova klockan 21.
Sagt och gjort så började vi testa detta. Hon gjorde sig klar för sängen och så läste vi en saga(Läste just då Kalle Skavank) sen läste hon en bok efter jag hade gått ut och när jag kollade in i rummet klockan nio sov hon. Och detta har fungerat hela veckan. Bakomliggande här var att Izabella var jättetrött i måndags efter söndagens trams så hon fick vila i ett grupprum och hon och hennes faktiskt nya lärare pratade om detta. Men jag tror det har varit mycket om en mognadsfråga också.
Jag får nu den tiden jag behöver för att ha lite lugn innan jag ska lägga mig, där jag bara kan koppla bort mammarollen några timmar tills det är dags för en ny dag och det bästa av allt jag är relativt utvilad när jag vaknar på morgonen och det är Izabella också.
Känns som det bara är jag i världen som har haft ett helvete vid läggdags i flera år.
Finns det några fler som har/har haft barn som haft svårt att somna om kvällarna?
Tänk att en lärare kunde få detta att hända. Jag har själv försökt med det i flera år utan resultat.
Men sen tror jag fortfarande att det handlar om mognad, att hon börjar frigöra sig mer från mig.

Gammal bild på min fina dotter Tror jag tog denna när hon var 6 år gammal.❤ Ber om ursäkt för den kassa kvalitén på bilden Sugig kamera. Behöver definitivt en ny.

Visst får man sova hela natten men klockan fem varje morgon tvingas man upp av den fyrbenta i familjen.

Då kräver denna katten mat. Han börjar exakt runt halv fem att jama och slutar inte förrän han faktiskt får mat. Han försöker komma under täcket med klorna för att få upp en för han ska ha mat nu. Han kan till och med stå ovanför en i fönsterkarmen och jama eller hoppa på en bokstavligt talat.?
Men alltid när han fått mat får man sova en stund till och då går han och lägger sig tills man ska gå upp med barnen.
Han lever verkligen upp till sitt namn – Busen. För busig är han.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.