Intervju och lite skånsk historia

Hej lördag. Håller på att tvätta lite idag. Vi börjar få slut på handdukar.
Satte även in köttet i ugnen när klockan var runt tolv tiden. En hel del måste vi slänga tyvärr. Önskar det var sniglarna haha. ?.
De stora barnen är hos svärföräldrarna och ska sova där inatt. Ganska skönt för alla inblandade. är så mycket kiv mellan de två yngsta.
Stormen Knud fick vi tydligen smaka på lite igår och nu när det regnat så mycket idag. Nu är det höst. Imorgon är det höstdagjämning.

Igår var jag på intervju i Lund och det gick väl bra men fick som vanligt att de har fler intervjuer så de hör av sig. Funderar lite på om jag verkligen vill jobba på den förskolan.
Efter intervjun tog jag bussen upp till Esplanaden och fortsatte upp till Vikarieproffsen för att dels skriva på ett samtycke med de nya reglerna med personuppgifter som kom nu i maj samt skulle jag lämna in mitt polisregister.
Där efter strosade jag lite i Lund. Trevlig stad att gå i och jag gick in till Lunds domkyrka.
Sist jag var där var när jag gick i lågstadiet på Skåneresan.
Jag har alltid älskat sagan och legenden om Jätten Finn..

Jätten Finn i kryptan som byggde Lunds domkyrka om man ska tro på sägnen och sagan. Jag vet inte varför jag tycker om att besöka den kyrkan och jag skulle kunna göra det varje gång jag är i Lund men det finns det inte tid med.


Klockspelet som spelar klockan tolv och klockan tre. Jag ville efter flera år lyssna på det så jag fick en historielektion innan. Den handlade om Sankt Lars.

Kalenderdelen som sträcker sig från år 1923 fram till 2123. Snubben i mitten är Sankt Lars. Han är domkyrkans skyddshelgon.
Fick  reda på mycket om den kalendern då jag hamnade mitt i en lektion med en skolklass som var på besök. Det var ganska intressant.
Om Ni har vägarna förbi Lund så passa på att besöka domkyrkan.
Själv är jag inte så värst förtjust i historia och så men denna kyrkan tycker jag på något sätt är viktig i vår historia.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.