Behörig och varför får jag inget jobb

Och väntan fortsätter. Om 2 veckor stänger ansökan till montessoriutbildningen. Kommer vara massor som har sökt in då den tydligen är jättepopulär.
Kollade in på antagning.se och fick se att jag är behörig och konkurrerar nu om en plats på utbildningen så jag hoppas att jag blir antagen. Ska bli intressant och se när antagningsbeskedet kommer – i början av december.

Tycker att det ska bli extremt spännande att få läsa denna utbildningen  Jag vet faktiskt inte varför denna pedagogiken lockar mig. Men jag antar att det handlar mycket om materialet och att barnen hjälper sig själva och vi pedagoger bara är medforskare och handleda barnen.

Nu är jag så trött på att söka jobb. Jag har nog sökt jobb oavbrutet sedan sommaren 2016 så det är två år nu. Visst att jag satte mig tillgänglig i Vikarieproffsen men jag har inte fått en enda bokning. Kanske nästa vecka.
Jag vet inte vad jag gör för fel för de skriker efter personal på förskolorna i hela Skåne och det finns inte så många som faktiskt vill jobba som förskollärare då det är mycket mer ansvar nu än vad det var förr. Mycket mer pappersarbete, Jag hade en handledare som var ensam förskollärare på sin avdelning hon tog hand om allt och hon fick knappt tid att vara i barngruppen. När jag var där andra gången hade hon mig, en praktikant från gymnasiet, en praktikant från Arbetsförmedlingen och ytterligare en student från MAU. Jag fick ingen handledning alls så jag avbröt min praktik där. En annan handledare till mig var ensam på sin avdelning. där samarbetade personalen och visst hon tog hand om mycket men hade tid att handleda mig och hade tid med barngruppen.

Men jag kan känna så här. varför kan inte jag som är utbildad barnskötare och pedagog bli anställd som något av det så länge,  tills jag har gjort mina fjuttiga 27 hp. Är det så himla mycket begärt att ge mig en tillsvidare anställning fram till den dagen jag ska göra min praktik, ge mig tjänstledigt i knappt två månader och sedan när jag är klar med praktiker och allt så får jag min legitimation och blir fast anställd. Jag ser inga problem där eller någon annanstans. Men tydligen gör arbetsgivare det.
Att springa på intervjuer och sen få svaret nej tack eller “tjänsten är tillsatt. Tack för visat intresse.” det är så himla jobbigt.
Japp universum is a bitch just nu och jag kan ju bara fundera på när jobbet med stort J kommer.
Var ju på en intervju i måndags och nu väntar jag på svar från dem och så väntar jag på svar från de andra där jag var på intervju i fredags. De hade fler intervjuer att göra. Tjänsten där jag var i måndags börjar den 13 oktober.. Och jag hoppas att jag får något av jobben.
Denna vecka blev det inget jobb i vikarieproffsen. Antar att de vill ha alla papper i ordning först. Mejlade mitt samtycke till dem men ska skicka det via brev också så de har det till måndag sen får jag hoppas att det blir mycket jobb veckor framåt. Tyvärr måste vi söka ekonomiskt bistånd tills vi kommer på fötter men det är drygt en till två månader som behövs där.
Plötsligt händer det för oss också att vi får det där jobbet vi vill ha.

Finaste svarta pantern som finns. Älskade katt. Det är den bästa katten vi har haft. Visst vi tyckte om våra tre andra katter också men de var ganska besvärliga så vi fick omplacera dem på landet. De ville inte leva i en lägenhet utan de ville kunna röra sig fritt. Här på gården kunde dom inte det för  de hade inte överlevt där. Kan säga så här mycket. Barnen på gården behandlar inte djur väl. Denna katten sitter hellre och tittar ut genom fönstret och ut genom halva när det är en bit öppet. Denna katten är min bästa vän. ❤

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.