En tand mindre – det var ett bra val

Det har ekat tomt här ett tag och det har berott bland annat på att jag haft fullt upp hela dagarna. Förra veckan var jag med Xander i skolan hela dagarna. Det var intressant att se vad de hade för sig och att få reda på om vissa lärare var så hemska som barnen säger att dom är och nej, det är dom definitivt inte. Men många av barnen saknar respekt för lärarna. Vi har varit hos fysioterapeuten två gånger i veckan och träna Xanders knä och det går framåt. I måndags kunde han böja benet 65 grader så det är ju framgång.

//Hos fysioterapeuten. Här ska han trycka ner det skadade benet så mycket han kan så musklerna kan arbeta.//

Imorgon är det dags igen på eftermiddagen denna gången.

I december drabbades jag av en sådan hemsk tandvärk så jag var tvungen att gå till tandläkaren. Det fanns ingen tid hos folktandvården så jag bokade tid till Smile och fick en jättebra tandläkare. Han berättade att den tanden jag hade ont i var så pass skadad så jag hade två val. Utdragning eller rotfyllning. Han sa att jag skulle bestämma mig för vad jag ville och han lagade den provisoriskt så länge. Tandvärken försvann och jag slapp ha ont i flera veckor tills en dag så började samma jäkla tand att värka. Men va fan liksom….jag gick någon vecka och trodde det skulle gå över men icke den förbannade värken kom och gick som den kände för och jag bokade tid till tandläkaren för att få ut mögtanden.  Fick reda på att min tandläkare hade slutat. Bull jag tyckte han var bra men jag fick en lika bra tandläkare. En kvinnlig. Hon berättade att jag skulle boka tid via telefon när det gäller tanduttagning då det oftast tar ca en timme. Men hon gav mig en ny tid så jag fick lida en vecka till.

//Bild lånad från Google//

Idag var det äntligen dags att avlägsna den. Jag trodde det var den som satt längst in men det var det inte utan det var andra inifrån. Men suck då. Hon frågade om jag hade ångrat mig. Inte en chans tanden ska ut.
Tanduttagningen tog ungefär 45 minuter och trots att det var obehaglig så var det skönt att bli av med den. Nu kommer jag att ha ont medan det läker och detta kan ta flera månader.
Jag har tandläkarskräck, inte lika jobbig som vissa andra har men den finns där. Men jag var tvungen att komma över den. Jag vill ju inte förlora alla mina tänder. Om en månad ska jag tillbaka och laga ett hål i en annan tand så jag slipper dra ut den eller rotfylla den.
Det var i alla fall ett bra beslut som jag tog att dra ut den istället för att rotfylla den för det var som jag sa – en mögtand. Hon sa att hade jag bestämt mig för en rotfyllning som går på nära 5000 kronor så hade de behövt göra en krona också vilket hade gått på ytterligare 7000 kronor. Det kan jag vara utan.
När hela min mun är fixad så blir det besök en gång om året.

Eter åkte jag till Mobilia och gick in på Akademibokhandeln. De hade pennor som jag ville ha så det blev fyra stycken där. Jag blev sugen på att testa på Bullet journal men hittade inget på Mobilia då Panduro gått omkull där.
Så jag tog bussen ner till Gustav och sen in till Flying tiger och hittade ett set med bok, färgpennor,blyerts och en linjal.

Jag vet inte alls vad jag har gett mig in på för jag är ju verkligen inte en så kreativ människa.
Frågan är om jag kommer ha tålamod till sådant här haha.

Nu är det dags att värma maten från igår. Vi åt spagetti med köttfärssås och jag är så hungrig. Fick ju inte äta förrän två timmar efter besöket och jag har inte ätit än.
Max åkte med sin morfar på öppet hus på en av gymnasieskolorna. han ska på en på lördag också. Men han har ingen aning vad han vill läsa. Det är drygt. men det lutar lite mot konditori, el-programmering eller media.
bara han trivs så spelar det ingen roll och bara han får jobb efteråt.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.