Montessoriutbildning, intervju,mobbing och skärpning

Äntligen är jag klar med inlämningsuppgiften som skulle in i söndags. En dag sen var jag med den då jag körde fast totalt så jag skrev klart det hemma när jag höll på att laga mat. Bra när mat sköter sig själv(kycklingsoppa) så man kan få något gjort under tiden.
Just nu är jag så himla trött på allt men det tänker jag inte gå in på just nu. Det kanske kommer. Vem vet.


Igår var jag på intervju på en Montessoriförskola i Lund.
Det kändes så himla bra och förskolechefen påminde mig mycket om en av mina kusiner i sättet. Han var väldigt lätt att prata med och intervjun kändes bra så nu väntar jag på att han ska komma med sin dom. Jag blev helt fäst vid stället(det blev jag redan första gången jag var där på intervju för två år sedan drygt).
Jag hoppas att de väljer mig för det är extremt lätt att komma dit. Bussen går från Hyllie och sen kan man ta tåg och stadsbuss. Så nu håller vi tummarna att jag efter VFUn ska bli anställd på den förskolan. Det är en sådan förskola som jag alltid velat jobba på. En liten förskola med barn på två avdelningar(36 barn på hela förskolan) och ett team som jobbar nära varandra. En av mina VFUlärare sa att man inte kan välja vilken förskola man ska jobba på. Men hon var lite speciell också denna kvinna.

Förskolechefen frågade också om varför jag inte hade kunnat göra praktiken där. Men jag förklarade att det bestämmer Malmö universitet. Jag undrar också varför jag inte kan få önska en egen VFUplats det är ju liksom win win för alla inblandade. Nåja jag har i alla fall fått iväg ett mejl till min nya handledare och bjudit in henne till seminariet på tisdag nästa vecka. Jag hoppas att vi nu kan samarbeta bra och att jag får det stöd jag behöver för att klara min kurs.

Mobbing i klassen
Alltså jag blir så ledsen. Izabella har börjat bli trakasserad av en flicka i sin klass. Förra terminen var hon så ledsen för att denna flicka var på henne och hackade på henne så fort hon fick chansen. Izabella hade ont i magen varje morgon när hon skulle gå till skolan på grund av denna flicka. Det var en incident på gympan förra terminen där denna flickan började flytta på en bänk som Izabella satt på varav hon sa sluta. Flickan härmade och fortsatte. Och Izabella sa att hon har dålig attityd varpå två andra flickor lade sig i och tog flickans parti och sa att det var hon(Izabella) som hade börjat. Blir så trött. Ja det är klart att jag försvarar min dotter men hon är ingen ängel hon heller alltid men hon mobbar eller trakasserar inte sina kamrater. Två av flickorna bad om ursäkt men inte den sista så jag tog kontakt med hennes mentor samt en lärare som är i klassen ganska mycket och kuratorn fick veta så de ska ha ett samtal tillsammans. Skolan har noll tolerans mot mobbing och de samarbetar med Friends. Problemet är att denna flicka blev själv trakasserad av ett annat barn i klassen för drygt 2 år sedan och mamman försökte sig på ett möte med barnets föräldrar men de tyckte inte barnet hade gjort fel. Det barnet bytte skola kort där efter.
Det är bra att skolan tar hand om mobbing så snabbt som de gör. Vet själv vilket helvete det är att bli mobbad då jag blev det under hela min skoltid.


Blogga mera

Jag får skärpa mig på den fronten. Jag älskar ju att skriva även om det inte är så himla roliga saker jag skriver om utan att det handlar mycket om min vardag.
Kanske när mitt liv kommer igång när jag får jobb,praktik och sådana saker.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.