Var tar dagarna vägen?

Jag fattar inte. Var det inte typ fredag precis? Och nu är det fredag igen.
Tiden springer bokstavligen iväg och jag hinner inte med.
Helgen står inför dörren och jag har den på mig att ta mitt beslut i vägskälet.

Mötet med kuratorn gick bra igår och jag sa till Izabella att bjuda in flickan och hälsa på henne för de går ju trots allt i samma klass och kommer förmodligen att göra fram till nian. Kuratorn och en lärare sa att tjejerna i trean börjar förändras(antar att det handlar om att de blir äldre) och det blir mer retande. Men ingen fryses ut vilket är skönt. Izabella har kompisar i klassen som hon är med. Hon har börjat umgås mer med tjejerna då hon innan umgicks mycket med pojkar. Hennes bästa kompis var och är fortfarande en pojke som hon klickade med starkt när hon började på förskolan som har anknytning till skolan. Och de har varit oskiljaktiga tills förra terminen. Antar att detta också handlar om utveckling. Men det är i alla fall skönt att “problemet” med flickan i skolan har blivit löst.
Men fortfarande hade hon ont i magen i morse…antar att det var lite provmagont. De skulle ha prov om stenåldern idag. Men hon sa att det inte var det. Slår vad om att det försvunnit när hon kom till skolan. De hade även haft nationella provövning i veckan i läsförståelse och det gick jättebra för Izabella och nästa övning till det nationella ska de ha skrivning. Hon kommer i alla fall uppnå målen i svenska.

Händer väl inte så himla mycket i helgen. Ska väl göra det vanliga.Städa och tvätta. Skriva lite mål till VFUkurs 4 så det är klart och jag kan gå igenom detta med min handledare på måndag så vi ska kunna lägga upp en plan hur jag ska kunna klara målen utan att återigen behöva göra om den. Men det är tredje gången gillt nu så jag borde klara den. Jag har haft otur med mina praktikplatser. Hade min handledare inte slutat på förskolan jag trivdes på så hade jag förmodligen varit klar och ute och jobbat nu. Jäkla rännande mellan förskolor som jag varit på. Men det är klart inget i mitt liv kan ju fungera smärtfritt överhuvudtaget. Universum ska alltid hitta på något lömskt för att jag ska misslyckas.
Eller så är det helt enkelt handledarnas inkompetens som gör att jag inte kunde nå målen. En handledare åkte på semester när jag var på min första VFU, en annan sa att jag skulle fixa min praktik själv alltså hon ville inte handleda mig, en annan försvann helt plötsligt, hade 3 praktikanter till utöver mig så hon inte hann att handleda mig. Den sista jag hade var ganska bra men stod inte på sig för sin chef…tyvärr därför fick jag underkänt där.
Nu hoppas jag att min nya handledare och jag klickar så vi kan samarbeta tillsammans och jag uppnår målen och utvecklas så jag klarar VFU V galant. Och hört ifrån Montessoriförskolan jag var på intervju på har jag inte gjort. Och jag väntar fortfarande på mina uppgifter i montessorikursen. Förstår ni nu varför jag tror att Universum jävlas med mig.
Nu babblar jag bara så jag avslutar här och slänger in en bild på vår knäppa katt som tycker trapphuset är mer spännande än lägenheten.

Knäppiskatt. Men han går i alla fall in igen efter ett tag. Stänger man till dörren så står han plötsligt utanför och tittar på en precis som han säger: Men ska du gå in utan mig??

På återseende. Ci vediamo ciao/ Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.