Vad finns alltid i ditt kylskåp?

Dag 25 av 30 i bloggutmaningen

Eftersom denna utmaningen var i torsdags så får jag ta den idag istället. Bytte ju bara torsdagsfrågan med lördagsfrågan.
Vi har alltid ketchup hemma och tacosås. Köper alltid tacosås när vi handlar.
Vatten finns också alltid i vårt kylskåp.

Imorse kom vår granne och ringde på. Hon var helt ifrån sig. Hennes kvällstabletter var borta. Hon hade inte hört var hemtjänsten hade ställt den så jag fick gå in till henne och hjälpa henne och leta. Jag tror jag var där inne en halvtimme och pratade med henne. Tre gånger ringde hon på idag. Hon hittade sin medicin hoprullad i en medicinkopp som stod i ett hörn i vardagsrumsfönstret. jag tog upp den och sa till henne att jag lägger den i medicinburken som är i köket och ställer den på hennes tallrik på köksbordet.
Jag blir så arg på hemtjänsten att de inte har tid att sitta ner och prata med henne i fem minuter, ja visst de har många vårdtagare men för fan i 5 minuter kan de väl sitta ner och växla några ord med de äldre. Det är guld värt. Vår granne är alltid så glad när vi kommer in och hjälper henne med saker hon behöver hjälp med.
Jag är även förbannad på vår husvärd. I ett år sedan vi fick de nya ventiler har det läckt in på vår grannes balkong så det har möglat på hennes balkonggolv. Hon skäms över att bjuda hem folk ut på balkongen för hon är rädd att det ska lukta in. Hon har sagt till värden flertalet gånger men han har inte ens varit där uppe och tittat på det. Jag blir arg för han skiter i sina hus som han har hand om. Vi har väntat i två år. Så nu när jag ska göra ytterligare en felanmälan via mejl så ska jag nämna att vår granne också behöver hjälp med lite saker. Ska skriva mejlet till honom imorgon. Vi måste ha saker åtgärdade helst nästa vecka eller veckan där på.
Och jag vill inte trampa någon inom hemtjänsten på tårna för jag vet hur mycket ni har att göra, att ni måste hinna till alla vårdtagare. jag har aldrig jobbat inom hemtjänsten eller vården överhuvudtaget men jag kan bara höra hur vår granne upplever det. Jag hjälper gärna vår granne.

På återseende. Ci vedioano ciao / Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.