De åtta senaste dagarna

Jag har inte skrivit de senaste dagarna. har inte hunnit. Men här kommer de åtta dagarna som jag missat i bloggutmaningen.

Dag 5 av 30 (Fredag)
En typisk sommardag så brukar jag…
Inte göra något speciellt. Jag känner inte för att gå ut i det området vi bor i. Man vet inte vad som kan hända. Tror jag får skaffa en rustning.

Dag 6 av 30 (Lördag)
Sveriges nationaldag, förr kallades den för svenska flaggans dag. Firar du?
Nej firar inte nationaldagen. Har aldrig gjort. Jo förutom när jag gick på låg och mellanstadiet samlades vi varje år vid flaggstången och sjöng nationalsången.
3 minuter och sen gå in igen. Har för mig att de hissade flaggan samtidigt som hela skolan sjöng(falskt).

Skulle egentligen haft en bild på skolan där vi firade Svenska flaggans dag men den bilden försvann när min dator kraschade förra året.

Dag 7 av 30 (Söndag)
Det är en annorlunda sommar som väntar oss, vad tror du kommer utmärkas mest?

Jag tror att alla turister från Tyskland och Danmark är de som kommer märkas mest. Och att de svenska stränderna kommer vara fyllda med folk. Människor kommer hemestra mer detta året än att åka utomlands då svenskar inte är välkomna till Europas länder(eller många av dem)

Inga utlandsresor detta året inte.

Dag 8 av 30 (Måndag)
Har du besökt någon uteservering så här i juni?
Nope det har jag inte gjort. Jag är inte mycket för att sitta på uteserveringar alls.

Dag 9 av 30 (Tisdag)
Böcker hör lite sommaren till, vilka böcker har du tänkt läsa eller lyssna på?
Helt ärligt så lyssnar jag eller läser jag inga böcker. Jag läste mycket förr och jag har lyssnat mycket eller ja en del på Nextory men då var det bara på Gatukatten Bob. Det var bra böcker.

Bob och hans husse i London.

Dag 10 av 30 (Onsdag)
Sommarprat är något många lyssnar på under sommaren, är det något för dig?
Nej verkligen inte. Jag lyssnar inte på radio överhuvudtaget. Om jag nu mot förmodan skulle lyssna på radio är det knappast på Sveriges radio. Då blir det på någon av musikkanalerna.

Dag 11 av 30
Vad föredrar du, en solig sommardag eller en sommardag med regn?
Både och föredrar jag. Speciellt när jag var liten. När det var tråkigt väder med regn fick man sitta inne och titta på tv och video. Men när det var fint så var det att cykla runt, vara på gatan(ja det var ju ingen stor gata utan det var en villa gata kan man väl säga) och hoppa hopprep, leka gömme och andra saker.
Och så var det ju stranden då vi hade väldigt fina stränder där vi bodde. men jag gillar inte stränder.

Izabella och Xander på stranden i Kämpinge.

Dag 12 av 30
Idag går kommunala skolans elever på sommarlov här i Falun, vet du det blir sommarlov där du bor?
Nej Izabella och Xander gick på sommarlov igår. Izabella börjar i fyran efter sommaren och Xander börjar sista året i grundskolan. Max däremot hade sommaravslutning idag via Zoom. Nu ska Izabella vara på fritids hela juni sen har de stängt hela juli för att sen öppna i början av augusti igen. terminen börjar om 2 månader igen.


Så 10 veckors sommarlov för barnen (som jag trycker är allt för långt fortfarande) och jag går på sommarlov på tisdag efter min opponering som jag hoppas att jag blir godkänd i så jag kan lägga den kursen bakom mig.
Nu i helgen börjar allsvenskan och Max ska  se det via Dplay då de inte får spela för publik tack vare Coronaviruset.

På återseende. Ci vediamo ciao / Louise

 

 

 

 

1 kommentar

  1. Hoppas verkligen du blir godkänd. Är du färdig med din utbildning då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.